Paras proteiinipatukka 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty september 2022

Proteiinipatukat ovat täydellinen välipala sinulle, jos elämäntapasi on aktiivinen ja treenaat säännöllisesti. Niistä saa paljon energiaa ja reilun lisäannoksen proteiinia. Proteiinipatukka sisältää yleensä noin 15-20 grammaa proteiinia, mutta melko vähän kaloreita, noin 200 kcal. Proteiinipatukka on helppo ottaa mukaan töihin ja kuntosalille, ja jos ostat niitä monipakkauksissa, ne eivät edes maksa kovin paljoa. Monipakkaus on huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin yksittäisten proteiinipatukoiden ostaminen kaupasta tai kioskilta. Olemme testanneet suuren määrän proteiinipatukoita ja tulleet siihen tulokseen, että Star Nutrition Protein Bar on paras vaihtoehto.

Paras proteiinipatukka testiemme perusteella

Proteiinipatukoita on monenlaisia. Niitä voi syödä välipalana, kahvin kanssa, naposteltavana tai ateriankorvikkeena. Olemme vertailleet ja testanneet proteiinipatukoita, jotka soveltuvat etenkin välipalaksi paljon treenaaville tai laihduttajille. Tutkimme tarkemmin ravintosisältöä, hintaa, makua ja koostumusta. Ravintosisältö on erittäin tärkeä, sillä et halua ostaa naamioitua suklaapatukkaa, joka on oikeasti vain proteiinipitoista karkkia. Et myöskään halua kuivaa, kovaa ja lähes syömäkelvotonta proteiinipatukkaa. Etsimme siis tuotetta, jossa terveellisyys ja hyvä maku kulkevat käsi kädessä.

 • Proteiinipitoisuus - Proteiinipitoisuuden tulee olla noin 30 %, jotta patukasta saa yhtä paljon proteiinia kuin ateriasta. Jos proteiinipitoisuus on alhaisempi, sisältää tuote yleensä enemmän hiilihydraatteja, mikä ei välttämättä ole paha asia. Mutta kun kyse on proteiinipatukasta, haluat tietysti saada rahojesi vastineeksi mahdollisimman paljon proteiinia.
 • Koostumus ja maku Helposti syötävä proteiinipatukka on täydellinen välipala! Hylkäsimme välittömästi kuivat, kovat ja mauttomat patukat. Hyvän proteiinipatukan tulee olla mehukas, pehmeä ja maultaan tasapainoinen. Makuvaihtoehtoja saa mielellään olla paljon, jotta ei tarvitse syödä joka kerta saman makuista proteiinipatukkaa.
 • Hinta-laatusuhde - Hintaa verrattiin sisältöön ja makuelämykseen. Monipakkauksen, tai useamman monipakkauksen, ostaminen on aina edullisinta, joten valitse suosikkisi ja hamstraa! Siitä syntyy ajan mittaan säästöä.

 1. 1. Star Nutrition Protein Bar

  9,6/10
  12 x Star Nutrition Protein Bar
  Bedst i test
  Määrä
  12 patukkaa
  kcal / patukka
  196 kcal
  Proteiinia / patukka
  20 g
  € / patukka
  1,63 €
  19.50 €
  Kauppaan
 2. 2. Goodlife

  9,3/10
  15 x Goodlife Proteinbars 50 g
  Määrä
  15 patukkaa
  kcal / patukka
  190 kcal
  Proteiinia / patukka
  16 g
  € / patukka
  1,07 €
  16.00 €
  Kauppaan
 3. 3. Goodlife Low Sugar

  9,1/10
  24 x Slender Chef Protein Crisp
  Määrä
  24 patukkaa
  kcal / patukka
  99 kcal
  Proteiinia / patukka
  4 g
  € / patukka
  0,79 €
  19.00 €
  Kauppaan
 4. 4. Goodlife Deluxe

  9,0/10
  12 x Goodlife Deluxe
  Määrä
  12 patukkaa
  kcal / patukka
  232 kcal
  Proteiinia / patukka
  19 g
  € / patukka
  1,69 €
  20.28 €
  Kauppaan
 5. 5. Star Nutrition Vegan Protein bar

  8,8/10
  12 x Star Nutrition Vegan Protein bar
  Määrä
  12
  kcal / patukka
  223 kcal
  Proteiinia / patukka
  18 g
  € / patukka
  1,68 €
  20.16 €
  Kauppaan

healthy delicios granola bars with chocolate muesli bars with nuts dry fruits top view

Osto-opas: Proteiinipatukan valinta

Proteiinipatukat ovat suosittuja naposteltavia ja välipaloja. Ne voivat olla myös hyödyllinen ravintolisä, jos elät kiireistä elämää, treenaat, tai et pidä proteiinijuomista. Olemme koonneet alle asioita, joita pidimme tärkeinä, kun arvostelimme proteiinipatukoita. Sinunkin kannattaa miettiä niitä, jos aiot ottaa proteiinipatukat osaksi arkeasi.

Maku

Meidän mielestämme maku on kenties proteiinipatukan tärkein ominaisuus. Jos proteiinipatukka ei maistu hyvältä, miksi edes söisit sen, kun voisit sen sijaan nauttia proteiinijuomia tai muita välipaloja? Mieti siis, millaiset maut sinua miellyttävät, ja tee valintasi sen mukaan. Meidän mielestämme suklaa on aina ylivertainen vaihtoehto.

Proteiini

Proteiinin määrä on ehdottomasti maun jälkeen tärkein asia, onhan kyseessä nimenomaan proteiinipatukka. Tarkista proteiinin määrä tuoteselosteesta. Proteiinia olisi hyvä olla ainakin 20 grammaa siltä varalta, että haluat käyttää proteiinipatukkaa välipalana treenaamisen yhteydessä proteiinijauheen sijasta. Muutoin proteiinipatukka on vain monia muita vaihtoehtoja terveellisempi välipala, josta saa nopeasti energiaa.

Hiilihydraatit

Yritä varmistaa, että hiilihydraattien ja proteiinin välillä on sopiva tasapaino. Proteiinia saisi mielellään olla huomattavasti enemmän kuin hiilihydraatteja, ja sokeria olisi hyvä välttää. Muuten proteiinipatukasta tulee helposti vain proteiinipitoinen karkki.

Sokeri

Jos haluat proteiinipatukan olevan terveellinen välipala, kannattaa sokeria ehdottomasti vältellä. Sokeri ei ole terveellistä, ja siitä saa vain lyhytkestoista energiaa. Jos haluat elää terveellisesti, on sokerin vähentäminen parasta, mitä voit tehdä.

Kalorit

Proteiinipatukan tulisi sisältää noin 200 kcal. Sen on tarkoitus olla tukeva välipala tai soveltua treenaamisen yhteydessä nautittavaksi. Et siis halua mitään kaloripommia, mutta haluat kuitenkin antaa elimistöllesi tarpeeksi ravintoa.

Koostumus

Tässä on pitkälti kyse myös makuasioista. Monet proteiinipatukat ovat joko sileitä ja pehmeitä tai rouskuvampia ja pähkinäisempiä. Sinun täytyy vain miettiä omia makumieltymyksiäsi ja tehdä valinta niiden perusteella. Monet meidän mielestämme parhaista tuotteista ovat koostumukseltaan tasaisia. Jos kaipaat enemmän pureskeltavaa, voit jäädyttää proteiinipatukan.

Hinta

Proteiinipatukoiden hinnoissa on suurta vaihtelua tuotteiden välillä. Hintaan vaikuttavat etenkin edellä kuvatut asiat. Olemme kuitenkin sitä mieltä, että aina ei ole syytä etsiä halvinta tuotetta. Kannattaa maksaa parikymmentä senttiä enemmän, jotta saat laadukkaamman proteiinipatukan.

Usein kysytyt kysymykset proteiinipatukoista

Millaisia asioita proteiinipatukan valinnassa tulisi huomioida?

Tärkeintä on tarkistaa proteiinipitoisuus. Jo tuotteen nimikin kertoo, että proteiinipatukan tulee sisältää paljon proteiinia. Paras vinkkimme on, että kannattaa vertailla, montako grammaa proteiinia on esimerkiksi hiilihydraatteihin verrattuna.

Sopivatko proteiinipatukat laihduttajille?

Ei, emme suosittele proteiinipatukoita varsinaisten aterioiden korvikkeeksi. Ne sopivat kuitenkin erinomaisesti naposteltaviksi, välipaloiksi tai treenaamisen jälkeiseen palautumiseen.

Lihottavatko proteiinipatukat?

Jos syöt niitä liian monta, voi painosi ehdottomasti nousta. Yhdessä proteiinipatukassa on aika paljon kaloreita, ja patukoiden tarkoitus on antaa elimistölle energiaa. Niinpä monet tuotteet sisältävät proteiinin lisäksi myös sokeria.

Ovatko proteiinipatukat terveellisiä?

Ne antavat sinulle energiaa, ja hyvänä proteiininlähteenä ne voivat auttaa lihaksiasi kasvamaan ja palautumaan treenien jälkeen. Tuotteiden terveellisyys vaihtelee, mutta yleisesti ottaen proteiinipatukat ovat hyödyksi kuntoilijoille ja auttavat lihasten kasvattamisessa.

Testivoittaja - Paras Proteiinipatukka

 • Star Nutrition Protein Bar
 • Goodlife
 • Goodlife Low Sugar
 • Goodlife Deluxe
 • Star Nutrition Vegan Protein bar
Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
3 ääntä, keskiarvo: 5 / 5