Paras magnesium 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty september 2022

Magnesium on elintärkeä kivennäisaine, joka vaikuttaa elimistön moniin eri toimintoihin, mm. lihasten ja hermoston toimintaan, verenpaineeseen ja immuunijärjestelmään. Tämä ravintolisä on erityisen tärkeä niille, jotka kuntoilevat rankasti kuormittaen lihaksiaan ja hermostoaan. Saat magnesiumia monista elintarvikkeista, mutta lisäravinteen avulla voit varmistaa, että saat sitä riittävästi. Magnesiumlisiä on nykyään tarjolla runsaasti, ja niitä voi ostaa monista kaupoista ja apteekeista. Olemme testanneet markkinoilla olevat tuotteet ja selvittäneet, minkä valmistajan magnesiumlisä on paras.

Paras magnesium testiemme perusteella 

Magnesiumlisä kuuluu kaikkien suurten ravintolisävalmistajien tuotevalikoimaan. Ravintolisiä vertaillessamme ja testatessamme katsomme, paljonko magnesiumia tuote sisältää ja missä muodossa se on. Elimistö pystyy hyödyntämään magnesiumin parhaiten, kun se sitoutuu toisiin aineisiin. Näitä aineita ovat tavallisesti hapot, kuten malaatti (omenahappo) tai sitraatti (sitruunahappo). Magnesiumpitoisuus kertoo, paljonko puhdasta magnesiumia ravintolisässä on, kun hapot on jätetty pois laskuista. Oksidi- ja karbonaattiyhdisteet kannattaa yleisesti ottaen jättää ostamatta. Elimistön on nimittäin erittäin vaikea hyödyntää oksidi- ja karbonaattiyhdisteiden sisältämää magnesiumia. Olemme arvostelleet tuotteet seuraavien asioiden perusteella:

 • Biosaatavuus – Magnesiumin muoto ja määrä, joita käsiteltiin edellä.
 • Sisältö – Joissakin magnesiumlisissä on myös muita terveellisiä ja hyödyllisiä kivennäisaineita sekä imeytymistä nopeuttavia ainesosia.
 • Muut seikat – Selvitämme myös tuotteiden käyttäjien kokemukset ja aiempien testien tulokset. Otamme luonnollisesti huomioon myös hinnan.

 1. 1. Star Nutrition Magnesium

  9,4/10
  Star Nutrition Magnesium
  Bedst i test
  Koko
  90 kapselia
  Magnesiumia / kapseli
  230.5 mg
  € / kapseli
  0,09 €
  8.01 €
  Kauppaan
 2. 2. Viterna Magnesium

  9,2/10
  Viterna Magnesium 120 caps
  Koko
  120 kapselia
  Magnesiumia / kapseli
  125 mg
  € / kapseli
  0,13 €
  15.00 €
  Kauppaan
 3. 3. SmartSupps Magnesium

  8,9/10
  SmartSupps Magnesium
  Koko
  150 kapselia
  Magnesiumia / kapseli
  230.5 mg
  € / kapseli
  0,06 €
  8.91 €
  Kauppaan
 4. 4. Better You Magnesium Plus

  8,9/10
  Better You Magnesium Plus 90 caps
  Koko
  90 kapselia
  Magnesiumia / kapseli
  250 mg
  € / kapseli
  0,24 €
  22.00 €
  Kauppaan
 5. 5. Star Nutrition Ultimate Magnesium

  8,6/10
  Star Nutrition Ultimate Magnesium
  Koko
  90 kapselia
  Magnesiumia / kapseli
  118 mg
  € / kapseli
  0,10 €
  8.91 €
  Kauppaan

ohra

Osto-opas: Magnesiumlisän valinta

Magnesium on uskomattoman tärkeä kivennäisaine. Sitä tarvitaan mm. lihasten ja hermoston normaaliin toimintaan, verensokerin säätelyyn ja sydämen terveenä pitämiseen. Liian matalat magnesiumtasot saattavat aiheuttaa päänsärkyä ja voimattomuuden tunnetta. Jos treenaat rankasti, magnesiumlisä saattaa auttaa sinua pitämään energiatasosi korkeana koko päivän ajan. Magnesiumia esiintyy sekä eläin- että kasvikunnan tuotteissa, ja saat sitä todennäköisesti tarpeeksi ravinnostasi. Voit kuitenkin tarvita ravintolisää, jos noudatat erityisruokavaliota tai urheilet paljon. Magnesiumlisää valitessasi sinun kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin:

 • Vältä tarpeettomia ainesosia, kuten säilöntäaineita sekä väri- ja makuaineita. Ne eivät ole tarpeellisia, joten niihin on turha käyttää rahaa.
 • Valitse kapselit, sillä niistä magnesium imeytyy helpommin kuin jauheista.
 • Vertaile yksittäisten kapselien hintoja löytääksesi edullisimman tuotteen.

Magnesiumin muoto

Kivennäisainelisien kohdalla on aina olennaista selvittää, missä muodossa ravintolisän sisältämä kivennäisaine on. Yleensä sen näkee jo aineen nimen loppuosasta (magnesiumsitraatti). Vaikeampaa on selvittää, onko jokin muoto hyvä vai huono. Olemme listanneet tähän joitakin magnesiumin tavallisimmista hyvistä muodoista sekä yhden, jota sinun kannattaa välttää:

 • Aspartaatti ja glysiini 

  Magnesiumaspartaatti ja magnesiumbisglysinaatti ovat magnesiumin muotoja, jotka sitoutuvat aminohappoihin nimeltä asparagiini ja glysiini. Molemmat imeytyvät helposti elimistöön, sillä keho tunnistaa aminohapot ja osaa käsitellä ne parhaalla mahdollisella tavalla. Magnesium myös säilyy hajoamattomana, mikä parantaa biosaatavuutta entisestään.
 • Sitraatti ja malaatti 

  Sitraatti ja malaatti ovat sitruunahappoon tai omenahappoon sitoutunutta magnesiumia. Monet laadukkaat tutkimukset ovat osoittaneet, että nämäkin magnesiummuodot imeytyvät helposti ja nopeasti elimistöön. Molemmat muodot ovat hyvin tavallisia ravintolisissä (esim. rautasitraatti tai sinkkisitraatti). Malaatti on paras vaihtoehto sinulle, jos olet aiemmin saanut laksatiivisia vaikutuksia joistakin ravintolisistä.
 • Kloridi 

  Magnesiumkloridi on positiivisista terveysvaikutuksistaan tunnettu suola. Sen sanotaan olevan hyväksi verelle, munuaisille, aivoille ja lihaksille. Magnesiumkloridi ei imeydy yhtä hyvin kuin sitraatteihin, malaatteihin tai aminohappoihin sitoutuneet muodot, mutta se on sitäkin halvempaa. Sitä myydään usein samanlaisessa paketissa kuin tavallista suolaa. Joidenkin mielestä magnesiumkloridilla on laksatiivisia vaikutuksia.
 • Oksidit 

  Magnesiumoksidit ovat luonnossa esiintyvä magnesiumin ja hapon yhdistelmä. Magnesiumoksideja käytetään joissakin ummetuslääkkeissä, mutta niiden käyttö ravintolisänä on vähentynyt yhä useampien tutkimusten osoitettua, että oksidit imeytyvät huonosti elimistöön. Vältä siis magnesiumoksideja sisältäviä ravintolisiä.

Usein kysytyt kysymykset magnesiumista

Kuinka paljon magnesiumia tarvitsen?

Aikuiset naiset tarvitsevat 280 mg ja miehet 350 mg magnesiumia. Magnesiuminpuute on harvinaista, mutta monet kokevat ylimääräisen magnesiumlisän auttavan moniin vaivoihin, kuten lihaskramppeihin, tunnottomuuteen ja lihassärkyyn.

Millaisia sivuvaikutuksia magnesiumilla on?

Magnesium ei sinänsä ole vaarallista, eikä yliannostuksen saaminen ole lainkaan todennäköistä. Suositeltua suurempi annostus saattaa aiheuttaa vatsavaivoja, kuten ripulia. Äärimmäinen yliannostus voi aiheuttaa ongelmia sydämen toiminnalle.

Mistä elintarvikkeista saa magnesiumia?

Magnesiumia esiintyy lähinnä palkokasveissa, täysjyvissä, lihassa ja kalassa. Myös pähkinät ja siemenet sisältävät magnesiumia, samoin kuin pinaatin ja parsakaalin tapaiset kasvikset. Jopa tavallisessa hanavedessä on magnesiumia. Terveellinen ja monipuolinen ravinto riittää siis täyttämään päivittäisen magnesiumintarpeesi.

Mikä magnesiumvalmiste on paras?

Olemme valinneet testivoittajaksi Star Nutrition Magnesium. Se on hintansa arvoinen tuote, jossa magnesium on oikeassa muodossa ja imeytyy elimistöön hyvin.

Mitä tarkoittaa "magnesiumpitoisuus"?

Pitoisuus on monien erilaisten kivennäisainelisien ainesosaluetteloissa esiintyvä termi. Monet kivennäisaineet sitoutuvat eri aineisiin, tässä tapauksessa esimerkiksi sitruunahappoon, jolloin muodostuu magnesiumsitraattia. Silloin valmisteen magnesiumpitoisuus ilmaisee, paljonko siinä on varsinaista magnesiumia. Esimerkki: 800 mg magnesiumsitraattia sisältää 240 mg varsinaista magnesiumia, jolloin 240 mg merkitään tuotteen magnesiumpitoisuudeksi.

Testivoittaja - Paras Magnesium

 • Star Nutrition Magnesium
 • Viterna Magnesium
 • SmartSupps Magnesium
 • Better You Magnesium Plus
 • Star Nutrition Ultimate Magnesium
Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
15 ääntä, keskiarvo: 4.8 / 5