Hyvä kuntopyörä 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty tammikuu 2022

Yksi kätevimmistä ja mukavimmista tavoista kuntoilla päivittäin on pyöräily. Kuntopyörän polkeminen on myös hyvä tapa lämmitellä ennen muita harjoituksia ja nostaa sykettä ja aktivoida kehoa luonnollisella tavalla. Jos haluat saada päivällesi hyvän startin esimerkiksi ennen töihin lähtöä tai haluat treenata kotona, voi kuntopyörällä harjoittelu olla sekä mukavaa että hyödyllistä. Kuntopyörien valikoima on kuitenkin suuri. Siksi olemme testanneet ja arvioineet 5 eri valmistajien mallia. Näistä paras kuntopyörä on Titan LIFE Titan Life Athlete B55, joka muun muassa antaa hyvää vastinetta rahalle ja on luotettava.

Mikä on hyvä kuntopyörä testiemme perusteella

Hyvät kuntopyörät ovat aina helppokäyttöisiä, edullisia ja ennen kaikkea monipuolisia. Parhaan kuntopyörän tulee päihittää nämä kaikki ominaisuudet. Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi sen tulee olla erittäin korkealaatuinen, siinä pitää olla vielä enemmän hyödyllisiä toimintoja, ja pyörän on sovittava useille erityyppisille käyttäjille. Parhaalla kuntopyörällä harjoittelun tulisi olla nautinnollista. Käyttömukavuuden on oltava hyvä, pyörän on oltava vakaa, helppokäyttöinen ja siinä on oltava useita eri säätövaihtoehtoja. Alla yhteenveto eri ominaisuuksista, joita olemme arvioineet.

 • Paras hinta-laatusuhde – Hinnan tulee vastata sitä, mitä kuntopyörältä saat. Laatu ja käytettävyys eivät saa tuottaa pettymystä. Jos olet maksanut liian paljon rahaa keskinkertaisesta tuotteesta, johtaa se usein pettymykseen.
 • Laatu – Yleisvaikutelman ja rakenteen tulee olla korkeatasoisia. Sinun on voitava pyöräillä monta kilometriä ilman, että kuntopyörä pettää ja rikkoutuu. Tarkastelemme erityisesti herkempiä osia, jotka kuluvat eniten käytössä, kuten polkimia ja satulaa.
 • Toiminnot – Lisätoiminnot, kuten Bluetooth ja se, onko omien ohjelmien määrittäminen mahdollista, ovat selkeä bonus. Toimintojen tulee aina sisältää vähintäänkin syke, nopeus ja aika.
 • Käyttötarkoitus – Tuletko käyttämään kuntopyörää olohuoneessa, toimistolla vai kuntosalilla? Kuntopyörän tulee sopia moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin.

 1. 1. Titan LIFE Titan Life Athlete B55

  9,5/10
  Titan LIFE Titan Life Athlete B55
  Bedst i test
  Kuntopyörän paino
  39 kg
  Käyttäjäpaino
  Max 120 kg
  Vauhtipyörän paino
  9 kg
  Vastusjärjestelmä
  Magneettinen
  Mitat PxLxK
  113 x 55 x 143 cm
  Harjoitustietokone
  Kyllä
  Siirtopyörät
  Kyllä
  Mukavuustaso
  Erittäin hyvä
  557.00 €
  Kauppaan
 2. 2. Titan LIFE Titan Life Indoor Bike S62 Magnetic

  9,3/10
  Titan LIFE Titan Life Indoor Bike S62 Magnetic
  Kuntopyörän paino
  37 kg
  Käyttäjäpaino
  Max 110 kg
  Vauhtipyörän paino
  6.5 kg
  Vastusjärjestelmä
  Magneettinen
  Mitat PxLxK
  128 x 57 x 136 cm
  Harjoitustietokone
  Kyllä
  Siirtopyörät
  Kyllä
  Mukavuustaso
  Erinomainen
  699.90 €
  Kauppaan
 3. 3. Titan LIFE Titan Life Trainer S11

  9,1/10
  Titan LIFE Titan Life Trainer S11
  Kuntopyörän paino
  33 kg
  Käyttäjäpaino
  Max 125 kg
  Vauhtipyörän paino
  13 kg
  Vastusjärjestelmä
  Jarruhihna
  Mitat PxLxK
  109 x 50 x 108 cm
  Harjoitustietokone
  Kyllä
  Siirtopyörät
  Kyllä
  Mukavuustaso
  Hyvä
  374.90 €
  Kauppaan
 4. 4. Gymstick FTR Indoor racer

  9,0/10
  Gymstick FTR Indoor racer
  Kuntopyörän paino
  40 kg
  Käyttäjäpaino
  Max 125 kg
  Vauhtipyörän paino
  18 kg
  Vastusjärjestelmä
  Jarruhihna
  Mitat PxLxK
  123 x 54 x 115 cm
  Harjoitustietokone
  Kyllä
  Siirtopyörät
  Kyllä
  Mukavuustaso
  Hyvä
  549.00 €
  Kauppaan
 5. 5. Gymstick Crankbike X4

  8,6/10
  Gymstick Crankbike X4
  Kuntopyörän paino
  26 kg
  Käyttäjäpaino
  Max 110 kg
  Vauhtipyörän paino
  5 kg
  Vastusjärjestelmä
  Jarruhihna
  Mitat PxLxK
  90 x 53 x 148 cm
  Harjoitustietokone
  Kyllä
  Siirtopyörät
  Ei
  Mukavuustaso
  Hyvä
  399.00 €
  Kauppaan

nainen kuntopyora

Osto-opas: Kuntopyörän valinta

Kuntopyörän ostaminen edellyttää, että perehdyt aiheeseen ja otat huomioon useita eri asioita. Se, mistä sinun tulisi lukea eniten, riippuu siitä, miten haluat kuntopyörää käyttää. Alla käymme läpi tärkeimmät tekijät, jotka voivat vaikuttaa valintaasi.

 • Pyörän paino ja käyttäjän paino 

  Kuntopyörän paino on usein 25 ja 40 kg välillä. Pyörän paino vaihtelee muun muassa rungon materiaalin ja käytetyn vauhtipyörän tyypin mukaan. Suosittelemme, että hankit pyörän, joka ei ole liian kevyt. Noin 30 tai 35 kg on sopiva. Tällöin kuntopyörä on todennäköisesti vakaa, muttei kuitenkaan liian painava liikuteltavaksi. 

  Kuntopyörän kestämä paino lasketaan usein suhteessa käyttäjän painoon. Kuntopyörän kestämä paino vaihtelee yleensä 110–200 kg välillä. Suosittelemme, että valitset pyörän, jossa käyttäjän enimmäispaino on noin 140 kg tai enemmän. Liian pieni käyttäjän enimmäispaino voi tehdä pyörästä turhan kuormitusherkän. Rakenteen tulee olla riittävän luja ja vakaa kestämään päivittäiset rasitukset.
 • Vastusmuoto 

  Kuntopyörissä käytetään pääasiassa neljää erilaista vastustyyppiä. Niissä on joko magneettinen vastus, sähkömagneettinen vastus, ilmanvastus tai jarruhihna. Kalliimmissa kuntopyörissä käytetään usein jompaa kumpaa ensin mainituista vastuksista. 

  Magneettinen vastus on pehmeä ja tasainen, mikä tekee polkemisesta kevyempää. Kun magneetit siirtyvät lähemmäksi vauhtipyörää, vastus kasvaa. Sähkömagneettiset vastukset ovat pehmeimpiä, ja niitä käytetäänkin korkealaatuisimmissa malleissa. Ilmanvastus on epävakaampi, eikä yhtä pehmeä kuin edellä mainitut.
 • Vauhtipyörä 

  Kalliimmissa malleissa on usein painavampi vauhtipyörä. Tämä tarjoaa pehmeämmän ja tasaisemman harjoittelukokemuksen. Pidempiin pyöräilyihin suosittelemme 4-6 kg painavaa vauhtipyörää. Nopeisiin intervalleihin ja suuriin vastuksiin suosittelemme 9-15 kg painavaa vauhtipyörää. Huomaa kuitenkin, että raskaampi vauhtipyörä voi joissain tapauksissa kuluttaa kuntopyörää enemmän, mutta tämä riippuu yleensä rakenteesta. 

  Kaikkein painavimmalla vauhtipyörällä varustettu kuntopyörä ei ole automaattisesti paras. Esimerkiksi kineettisellä pyörimisnopeudella (pyörivä liike akselin ympäri), on suuri merkitys. Tämä vaikuttaa harjoittelutuntumaan ja siihen, miltä vastus tuntuu. Sinun kannattaa etsiä malleja, joilla on suurempi pyörimisnopeus. Samalla tavalla vastuksen säätö on tärkeä (teho suhteessa nopeuteen). Rakenteesta riippuen pienempi ja kevyempi vauhtipyörä voi tarjota yhtä hyvää tai parempaa vastusta kuin raskaampi.
 • Mukavuus ja säädöt 

  Kuntopyörän mukavuudesta puhuttaessa satula on yksi tärkeimmistä osista. Sen lisäksi, että siinä on mukava istua, sen tulee myös vähentää kitkaa pakaralihaksia ja reiden sisäpintaa vasten. Kavennettu satula mahdollistaa ajamisen vapaammin ja suuremmilla nopeuksilla. Ohjaustangon on oltava säädettävä ja sen on oltava oikealla korkeudella, jotta voit pyöräillä eri asennoissa ja erilaisilla vastuksilla. Ohjaustangosta on olemassa erilaisia ​​versioita, mutta tärkeintä on ergonomisuus ja joustavat otevaihtoehdot. 

  Polkimien tulee myös tarjota hyvä tarttumapinta ja niiden tulee mieluiten olla kumitettuja tai sisältää treenikenkiin kiinnittyvät muoviset nastat. Koska polkimet ovat kuntopyörän käytetyimpiä osia, niiden tulee olla helposti vaihdettavia ja niissä on oltava vakiokierteet. Polkimien päällä on usein jalan päälle asetettava kuminen remmi, joilla voi säätää polkimia eri kokoisiin jalkoihin sopivaksi ja saada näin jaloille vakautta.
 • Treeniohjelmat 

  Nykyaikaisten kuntopyörien tietokoneista löytyy yleensä useita erilaisia treeniohjelmia. Niiden lukumäärä vaihtelee useimmiten 12–30 ohjelman välillä. Suosittelemme vähintään kuutta ohjelmaa, koska se riittää useimmille käyttäjille. Mahdollisuus luoda omia ohjelmia on aina etu, sillä näin kuntopyörästä tulee joustavampi ja useammalle sopiva. Ohjelmat sisältävät yleensä erilaisia vastuksia, taukoja ja intervalleja. Luomalla omia ohjelmia voit myös määrittää harjoituksen kuormituksen helpommin itse.
 • Näyttö ja toiminnot 

  Näytön tulee olla kirkas LCD -näyttö, joka on helppo pyyhkiä ja puhdistaa. Näytön koko voi olla noin 4 tai 5 tuumaa. Välttämättömiä asetuksia ovat etäisyys, nopeus, aika, ohjelma, kalorit ja syke. Näytön koko on usein monta kertaa suurempi kalliimmissa malleissa. Pikanäppäimet, joita löytyy usein näytön ympäriltä, ​​auttavat sinua säätelemään nopeutta ja vastusta tehokkaammin. Hätäpysäytys löytyy myös usein näytön vierestä, joko painikkeena tai vipuna. 

  Sykemittari on yksi kuntopyörän tärkeimmistä ominaisuuksista. Syke mitataan mallista riippuen joko kahvassa olevilla antureilla tai rinnan ympärille kiinnitettävällä vyöllä. Jotkut treeniohjelmat sisältävät myös sykkeenhallinnan. Suosittelemme tätä toimintoa parempaan harjoitteluun, koska vastusta säädetään silloin automaattisesti ohjelman tarkoituksesta riippuen.
 • Melutaso 

  Kuntopyörän ääni on usein heikkoa kohinaa. Äänitaso ja äänityyppi riippuvat kuitenkin vauhtipyörän tyypistä. Suurempi pyöräilynopeus voi myös aiheuttaa enemmän ääntä. Vakaammat mallit tuottavat usein vähemmän melua tai ovat lähes äänettömiä. Magneettisilla tai sähkömagneettisilla vauhtipyörillä varustetut kuntopyörät ovat muita hiljaisempia. Koska tämäntyyppinen kuormanhallinta on erittäin pehmeää, on äänikin vaimeampi. Yksinkertaisemmat kuntopyörät voivat pahimmassa tapauksessa olla hyvin äänekkäitä. Tämä on kuitenkin merkki siitä, että jokin on vialla tai että pyörä on huollettava esimerkiksi voitelulla.

Usein kysytyt kysymykset kuntopyörästä

Tuleeko kuntopyörää huoltaa?

Sinun tulee säännöllisesti tarkistaa, että kuntopyöräsi ruuvit ja mutterit pysyvät kireällä. Joissakin malleissa vauhtipyörä tulee myös putsata ja öljytä. Lue pyörän huollosta käyttöohjeista tai valmistajan verkkosivuilta.

Sisältyykö kuntopyörän käyttämiseen riskejä?

Loukkaantumisriski kuntopyörää käytettäessä on erittäin pieni. Jos pyöräilet huonossa asennossa tai poljet täydellä teholla ilman alkulämmittelyä, on riski revähtymiin olemassa. Terveellä järjellä valtaosa selviää ilman suurempia loukkaantumisia.

Mikä on paras kuntopyörä?

Testiemme perusteella paras kuntopyörä on Titan LIFE Titan Life Athlete B55. Tämä kuntopyörä on korkealaatuinen, mukava käyttää ja sen hinta on kilpailukykyinen verrokkimalleihin nähden.

Mikä on kuntopyörän ja spinning-pyörän ero?

Spinning-pyörä kestää yleensä kovempaa harjoittelua kuin kuntopyörä. Kuntopyörät on tarkoitettu lämmittelyyn ja kuntoutukseen, joskin laadukkaammat mallit kestävät myös kovempaa ja intensiivisempääkin harjoittelua.

Testivoittaja - Paras Kuntopyörä

 • Titan LIFE Titan Life Athlete B55
 • Titan LIFE Titan Life Indoor Bike S62 Magnetic
 • Titan LIFE Titan Life Trainer S11
 • Gymstick FTR Indoor racer
 • Gymstick Crankbike X4
Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
14 ääntä, keskiarvo: 5 / 5