Paras kollageeni 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty september 2022

Kehomme tärkein rakennusaine on proteiini. Proteiini rakentaa soluja ja muodostaa entsyymejä, jotka ohjaavat monia kehomme toimintoja. Noin 30 % kehon proteiineista koostuu kollageenista, ja se on siten äärimmäisen tärkeä ainesosa. Kollageeni tunnetaan parhaiten positiivisista vaikutuksistaan iholle, kynsille ja hiuksille. Olemme tutkineet useita erilaisia kollageenia sisältäviä ravintolisiä, ja tässä lista viidestä parhaasta tuotteesta.

Paras kollageeni testiemme perusteella 

Kehomme tuottaa jatkuvasti uutta kollageenia, mutta samalla myös hajotamme sitä, ja siksi kollageenilisä voi olla hyödyksi. Kollageenilisä voi olla joko kasvi- tai eläinperäistä, ja kollageenia saadaan useista eri lähteistä, kuten naudanlihasta tai kalasta. Testaamamme ravintolisät sisältävät vain hydrolysoitua kollageenia, mikä tarkoittaa, että kollageeni on hajotettu ja on näin elimistöön helpommin imeytyvää. Suosittelemme, että valitset kollageenilisän, joka sisältää C-vitamiinia, sillä se lisää entisestään kehon kollageenituotantoa. 

 1. 1. Star Nutrition Ultimate Collagen Powder

  9,4/10
  Star Nutrition Ultimate Collagen Powder
  Bedst i test
  Muoto
  Jauhe
  Koko
  400 g (53 annosta)
  Annoksia päivässä
  2
  Kollageenia päiväannoksessa
  13 500 mg
  € per päiväannos
  0,54 €
  Vegaaninen
  Ei
  Lisätty C-vitamiinia
  Ei
  Lisätty MSM
  Ei
  13.93 €
  Kauppaan
 2. 2. GAAM Collagen

  9,3/10
  GAAM Collagen 400 g
  Muoto
  Jauhe
  Koko
  400 g (31 annosta)
  Annoksia päivässä
  1
  Kollageenia päiväannoksessa
  11 700 mg
  € per päiväannos
  0,65 €
  Vegaaninen
  Ei
  Lisätty C-vitamiinia
  Ei
  Lisätty MSM
  Ei
  20.00 €
  Kauppaan
 3. 3. Vitaprana Vegan Collagen Amino Acids

  9,1/10
  Vitaprana Vegan Collagen Amino Acids
  Muoto
  Kapseli
  Koko
  90 kapselia
  Annoksia päivässä
  3 kapselia
  Kollageenia päiväannoksessa
  1 230 mg
  € per päiväannos
  0,65 €
  Vegaaninen
  Kyllä
  Lisätty C-vitamiinia
  Kyllä
  Lisätty MSM
  Ei
  19.60 €
  Kauppaan
 4. 4. Delta Nutrition Collagen + MSM

  9,0/10
  Delta Nutrition Collagen + MSM
  Muoto
  Jauhe
  Koko
  300 g (60 annosta)
  Annoksia päivässä
  1
  Kollageenia päiväannoksessa
  3200 mg
  € per päiväannos
  0,35 €
  Vegaaninen
  Ei
  Lisätty C-vitamiinia
  Kyllä
  Lisätty MSM
  Kyllä
  20.72 €
  Kauppaan
 5. 5. Womens Best Collagen Peptides

  8,8/10
  Womens Best Collagen Peptides Pure 520 g
  Muoto
  Jauhe
  Koko
  520 g (52 annosta)
  Annoksia päivässä
  1
  Kollageenia päiväannoksessa
  9 760 mg
  € per päiväannos
  0,73 €
  Vegaaninen
  Ei
  Lisätty C-vitamiinia
  Kyllä
  Lisätty MSM
  Ei
  38.00 €
  Kauppaan

nainen sangylla

Osto-opas: Kollageenin valinta

Kollageeni on yksi kehon tärkeimmistä rakennusaineista, ja sen käyttäjät ovat usein huomanneet suuren eron ihon, hiusten ja kynsien terveydessä. Kollageeni on tärkeä ainesosa myös sidekudoksille ja niiden terveydelle. Esimerkkejä sidekudoksista ovat rustot, luut, lihaskudokset ja jänteet, joten kollageenin imeytymisalueet ja edut ovat hyvin laajat. Emme voi tarpeeksi korostaa tämän ravintolisän tärkeyttä. Olemme keränneet alle listan asioista, joita sinun tulisi tarkastella, kun ostat ja valitset kollageenilisän.

 • Sisältö 

  Kun tarkastelet tuotteen sisältöä, tulisi sinun ensimmäiseksi tarkistaa, että se sisältää riittävän määrän kollageenia. Tuotteessa pitäisi olla vähintään 50 % kollageenia. Muut aineet, kuten MSM ja C-vitamiini, tehostavat kollageenin vaikutusta, ja siksi myös näitä olisi hyvä olla ravintolisässä. 

  MSM on orgaanista rikkiä, joka kollageenin tavoin on tärkeä rakennusaine sidekudoksissa. MSM vahvistaa kollageenin vaikutusta. C-vitamiini on oksidatiivista stressiä vähentävä antioksidantti, joka hajottaa soluja ja auttaa elimistöä rakentamaan kollageenia. Jos olet kasvissyöjä tai vegaani, kannattaa tarkistaa mistä kollageeni on peräisin. Monet kollageenit saattavat olla eläinperäisiä eli esim. kalasta tai naudanlihasta.
 • Hinta ja annostus 

  Hinnoissa voi olla suuria eroavaisuuksia eri tuotteiden välillä, ja hinta per annos voi vaihdella hyvin paljon. Tuotteilla voi olla erilaisia annostuksia, ja tämä vaikuttaa myös hintaan. Tuotteita, joiden annoshinta on halvempi, tulee yleensä ottaa useamman kerran päivässä, kun taas kalliimpia tuotteita otetaan yleensä vain kerran päivässä. Tämä vaikuttaa siihen, mikä tulee yhden päiväannoksen hinnaksi.

  Tarkasta siis aina annosmäärä ennen kuin teet ostopäätöksen. Älä ylitä suositeltua annosta. Jos olet raskaana tai imetät, tai jos sinulla on sydänongelmia tai korkea verenpaine, sinun tulisi välttää kollageenilisän käyttöä. Epävarmoissa tilanteissa kysy aina lääkäriltäsi neuvoa.
 • Asiakastyytyväisyys 

  Kun etsit parasta ravintolisää, kannattaa aina tarkastella asiakaskokemuksia ja tuotteen saamia arvosanoja. Kollageeni on melko käytetty tuote, joten arvosteluja ja arvioita löytyy kyllä, ja ne kertovat tuotteen laadusta ja tehokkuudesta. Tarkista siis aina arvostelut ja arvosanat ennen ostopäätöstä.
 • Teho 

  Kollageenia käytetään enimmäkseen ihon, hiusten ja kynsien terveyden parantamiseen. Jos haluat parantaa ihon terveyttä sekä ehkäistä ryppyjen syntymistä, sinulle sopivat kaikki runsaasti kollageenia sisältävät tuotteet. Jos taas haluat parantaa lihasten, luiden ja nivelien toimintaa, sinun tulisi etsiä tuotteita, joissa on yhdistelmä MSM:ää ja kollageenia.
 • Maku 

  Kollageenissa on melko erikoinen maku, josta kaikki eivät pidä. Voit etsiä esimerkiksi sitruunalla maustetun tuotteen, tai vaihtoehtoisesti nauttia tuotteen sekoitettuna teehen tai muuhun nesteeseen. Jos maut yleensäkin häiritsevät sinua, voi kollageenikapseli olla hyvä ratkaisu sinulle.

Usein kysytyt kysymykset kollageenista

Mitä on kollageeni?

Kollageeni on kehon yleisin proteiini ja rakennusaine kaikissa sidekudoksissa.

Miten usein voin ottaa kollageeniravintolisää?

Seuraa pakkauksen ohjeistusta! Kollageenia voi yleensä ottaa päivittäin.

Onko kollageenilla sivuvaikutuksia?

Ei, kollageenilla ei ole mitään tunnettuja sivuvaikutuksia. Kollageenia voi käyttää päivittäin ja jatkuvasti.

Miten käytän kollageenia?

Kollageeni on usein jauheen muodossa. Tällöin se on helppoa sekoittaa veteen ja juoda. Maku voi joskus olla vähän erikoinen, joten suosittelemme sekoittamista teehen tai tuoremehuun. Jotkut kollageenituotteet ovat saatavilla kapseleina, ja ne voi nielaista veden kanssa.

Voinko ottaa kollageenia, jos olen vegaani?

On olemassa myös vegaanisia tuotteita, mutta ole tarkkana, sillä suurin osa kollageenituotteista on eläinperäisiä.

Testivoittaja - Paras Kollageeni

 • Star Nutrition Ultimate Collagen Powder
 • GAAM Collagen
 • Vitaprana Vegan Collagen Amino Acids
 • Delta Nutrition Collagen + MSM
 • Womens Best Collagen Peptides
Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
15 ääntä, keskiarvo: 5 / 5