Paras aktiivisuusranneke 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty tammikuu 2022

Aktiivisuusranneke tai -kello on yksinkertaisin versio treenikellosta ja siksi myös edullisin vaihtoehto. Ne ovat muotoilultaan ja toiminnoiltaan yksinkertaisempia kuin kalliimmat treenikellot, mutta ne mittaavat kuitenkin samanlaisia arvoja, kuten etäisyyttä, pulssia, kaloreita, askeleita ja unen määrää. Niissä on myös erilaisia treenitasoja riippuen siitä, millaisia aktiviteetteja suoritat. Ne yksinkertaisesti auttavat sinua pitämään paremmin silmällä kuntoasi ja jokapäiväistä terveyttäsi. Useimmiten ne voidaan yhdistää älypuhelimeen, niin että voit seurata kehittymistäsi. Me olemme testanneet useita markkinoilla tarjolla olevia aktiivisuusrannekkeita ja valinneet niistä viisi, jotka meidän mielestämme erottuvat joukosta. Niistä Fitbit - Charge 5 valittiin testien parhaaksi.

Paras aktiivisuusranneke testiemme perusteella

Aina ei ole helppoa motivoitua jokapäiväiseen liikuntaan tai ylläpitää harjoittelua, kun tulokset näyttävät jämähtäneen paikoilleen. Aktiivisuusranneke toimii ylimääräisenä motivaattorina yhdelle jos toisellekin. Näet esimerkiksi, kuinka paljon liikut päivittäin, ja sinulla on mahdollisuus seurata kehittymistäsi kerättyjen tietojen kautta. Tällä tavoin voit motivoida itseäsi sekä pääsemään alkuun että jatkamaan harjoittelua. Testeissämme olemme ennen kaikkea vertailleet, millaisia ominaisuuksia rannekkeet tarjoavat, mikä niiden akunkesto on, muotoilua, käytettävyyttä ja hintaa.

Aktiivisuusranneke ei saa olla liian kallis, mutta samalla haluat varmasti, että siinä on hyvä laatu ja että se auttaa sinua tarkkailemaan kuntoasi ja treenaustasi. Myöhemmin tällä sivulla voit lukea osto-oppaasta, mihin ominaisuuksiin sinun pitäisi kiinnittää huomiota.

 1. 1. Fitbit - Charge 5

  9,6/10
  Fitbit - Charge 5
  Bedst i test
  Akunkesto
  7 päivää
  Vedenpitävyys
  50 m
  Sykemittaus
  Hyvä
  Unenseuranta
  Hyvä
  GPS
  Kyllä
  Paino
  28 g
  Mobiiliyhteensopivuus
  Hyvä
  Bluetooth
  5.0
  179.00 €
  Kauppaan
 2. 2. Fitbit - Charge 4

  9,4/10
  Fitbit - Charge 4
  Akunkesto
  7 päivää
  Vedenpitävyys
  50 m
  Sykemittaus
  Hyvä
  Unenseuranta
  Keskinkertainen
  GPS
  Kyllä
  Paino
  30 g
  Mobiiliyhteensopivuus
  Hyvä
  Bluetooth
  4.0
  131.00 €
  Kauppaan
 3. 3. Fitbit - Inspire 2

  9,0/10
  Fitbit - Inspire 2
  Akunkesto
  10 päivää
  Vedenpitävyys
  50 m
  Sykemittaus
  Hyvä
  Unenseuranta
  Keskinkertainen
  GPS
  Ei
  Paino
  20 g
  Mobiiliyhteensopivuus
  Keskinkertainen
  Bluetooth
  4.0
  99.95 €
  Kauppaan
 4. 4. Hama - Activity Tracker Fit Track 5900

  8,7/10
  Hama - Activity Tracker Fit Track 5900
  Akunkesto
  12 päivää
  Vedenpitävyys
  1,5 m
  Sykemittaus
  Keskinkertainen
  Unenseuranta
  Keskinkertainen
  GPS
  Kyllä
  Paino
  39 g
  Mobiiliyhteensopivuus
  Keskinkertainen
  Bluetooth
  4.0
  62.00 €
  Kauppaan
 5. 5. Beurer - AS 87 Activity Sensor

  8,5/10
  Beurer - AS 87 Activity Sensor
  Akunkesto
  2 päivää
  Vedenpitävyys
  Huono
  Sykemittaus
  Keskinkertainen
  Unenseuranta
  Keskinkertainen
  GPS
  Ei
  Paino
  32 g
  Mobiiliyhteensopivuus
  Huono
  Bluetooth
  4.0
  45.00 €
  Kauppaan

nainen sillalla aktiivisuusranneke kadessa

Osto-opas: Aktiivisuusrannekkeen valinta

Aktiivisuusrannekkeet eivät yleensä maksa yhtä paljon kuin muut äly- ja treenikellot, mutta niissä on usein samantyyppisiä tai samanlaisia ominaisuuksia. Aktiivisuuskellot tai -rannekkeet ovat usein paljon edullisempia, sillä ne ovat toiminnoiltaan ja muotoilultaan yksinkertaisempia. Tähän alle olemme koonneet joitakin tavallisimpia ominaisuuksia ja näkökohtia, joita kannattaa pohtia ennen hankintaa. Useimmat mainituista ominaisuuksista löytyvät aktiivisuusrannekkeista. Kysymys onkin kuinka hyviä ne ovat, ja se näkyy myös hinnassa.

Sykemittaus

Sykkeen mittaus kiinnostaa aina, riippumatta siitä, oletko liikuntahullu tai vain kiinnostunut arkiliikunnasta. Voit esimerkiksi seurata pulssiasi päivän aikana harkitaksesi, pitäisikö sinun rauhoittua kahvikupin ääreen tai stressata vähemmän. Vaihtoehtoisesti voit vähän pusertaa nähdäksesi, mikä on maksimipulssisi ja kuinka voit parhaalla tavalla päästä takaisin lepopulssiin. Tarkkuuden tasot voivat näkyä rannekkeen hinnassa, mutta useimmat aktiivisuusrannekkeet antavat luotettavia pulssituloksia. Jos rannekkeessa ei ole pulssimittaria, niin se ei todennäköisesti ole aktiivisuusranneke lainkaan, vaan askelmittari, jossa on kello.

Askelmittari

Askelmittari on ehdottoman tärkeä aktiivisuusrannekkeessa. Se on yksi rannekkeen kannustavimmista ominaisuuksista, koska se kertoo sinulle suoraan, kuinka paljon liikut päivittäin. Lähes kaikissa aktiivisuusrannekkeissa voit asettaa itsellesi askeltavoitteen jokaiselle päivälle. Näin voit seurata, että saavutat päivittäiset harjoitustavoitteet. Jos pyöräilet paljon, on tärkeää muistaa asettaa pyöräilyominaisuus, sillä muuten sitä ei lasketa askeleiksi tai aktiviteettina sellaisissa aktiivisuusrannekkeissa, jotka edellyttävät käden liikkeitä.

Unen mittaus

Useimmissa aktiivisuusrannekkeissa on unimittari, joka mittaa unen laatua. Näin voit heti nähdä, tarvitseeko unenlaatuasi parantaa, kuinka monta tuntia yössä nukut ja kuinka pitkä REM-uni on. On myös tärkeää, kuinka hyvin ranneke istuu ranteessa, sillä voi olla hieman häiritsevää nukkua aktiivisuusranneke ranteessa. Aktiivisuusrannekkeiden rannekkeet häiritsevät usein vähemmän, kuin klassisilta näyttävät kellorannekkeet.

Näyttö ja ulkonäkö

Aktiivisuusrannekkeen näyttö on tärkeä elementti, sillä se on usein melko pieni. Sinun pitää kuitenkin pystyä saamaan selvää kaikista tärkeimmistä yksityiskohdista, kuten aika, askeleet, pulssi ja kalorit. On myös hyvä, jos voit valita useamman vaihtoehtoisen teeman väliltä, niin että rannekkeen näytöllä on juuri haluamasi asiat. Kiinnitä huomiota näytön ulkonäköön, mitä siitä näkee ja miten sen aiheita ja ulkonäköä voi vaihdella. Kannattaa pohtia, haluaako aktiivisuusrannekkeen näyttävän rannekellolta vai älykellolta. Valitse ulkonäöltään sellainen malli, joka sopii sinulle parhaiten.

Harjoitustasot

Harjoittelu on vaihtelevaa, ja haluat varmasti aktiivisuusrannekkeen, joka tekee enemmän kuin vain mittaa askeleita. Eri harjoitusmuodot antavat erilaisia tuloksia kaloreiden poltosta ja muista vastaavista toiminnoista. Jos treenaa intensiivisesti tai suunnittelet lisääväsi harjoittelua, haluat aktiivisuusrannekkeesi varmasti niin paljon erilaisia ominaisuuksia kuin mahdollista. Haluat varmaan mieluiten mahdollisuuden vaihtaa kävelyn, juoksun, uinnin tai muun liikuntamuodon välillä. Mitä useampia harjoitustasoja on, sitä useampia aktiviteetteja voit siinä ottaa huomioon.

GPS

Monissa aktiivisuusrannekkeissa ei ole GPS-laitetta. Bluetooth-liitännällä mobiililaitteeseen (tässä aktiivisuusranneke hyödyntää mobiililaitteen GPS:ää), askelmittarilla tai muilla harjoitusasetuksilla voit kuitenkin ottaa etäisyyksiä ja vastaavia tietoja, joten se ei ole niin oleellinen puute. Jos aktiivisuusrannekkeessa sen sijaan on GPS, on se hyvä lisä, koska voit seurata kehittymistäsi esimerkiksi samalla radalla. Jos rannekkeessa ei ole omaa GPS:ää, tarkista, että sen voi liittää mobiililaitteeseen.

Akku

Akunkesto vaihtelee paljon eri mallien välillä, ja usein se näkyy myös hinnassa. Useimmat kestävät joitakin päiviä ja jopa kahteen viikkoon asti. Akun kestävyys riippuu kuitenkin siitä, kuinka intensiivisesti sitä käytetään. Jos sinulla on vain ranneke käytössäsi, etkä käytä sitä paljon muuhun kuin askelten mittaukseen, akun pitäisi kestää ainakin työviikon verran. Jotkin kalliimmat mallit ovat erittäin aktiivisia mittauksissa ja antavat sinulle paljon tietoa ilman erillisiä asetuksia, ja niissä on silti vaikuttava akun kestävyys. Katso aina, mikä akunkesto on ja onko aktiivisen tilan tai valmiustilan välillä eroa.

Vedenpitävyys

Haluat varmasti jonkinlaisen vedenpitävyyden. Useimmissa rannekkeissa on ainakin IP68-vedenpitävyysluokitus. Se tarkoittaa, että sinä voit pitää aktiivisuusranneketta vedessä 1.5 metrin syvyydessä noin 30 minuuttia ilman ongelmia. Saatatkin joutua pohtimaan tiettyjen mallien yhteydessä, kuinka kauan aiot olla rannekkeen kanssa vedessä. Jos etsit mallia, joka soveltuu 50 metrin syvyyteen ja pidemmille matkoille tavallisessa kuntouinnissa, sinun kannattaa valita ranneke, jossa on 5 ATM-luokitus. Etsi aina jonkinlaista vedenpitävyyttä, sillä hikoilu kuuluu treenaukseen, etkä varmasti halua aktiivisuusranneketta, joka lakkaa toimimasta pelkästään siksi, että treenaat lujasti.

Mobiili- ja sovellusyhteensopivuus

Useimmat aktiivisuusrannekkeet ovat yhteensopivia mobiililaitteiden kanssa, ja niissä on oma sovellus, jolla voit seurata treenaus- ja unidataasi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että niillä pääsee mobiililaitteen GPS:ään ja ne voivat mitata esimerkiksi etäisyyksiä. Monet mallit antavat sinulle myös mahdollisuuden päästä muihin sovelluksiin, kuten viesteihin, Facebookiin, Instagramiin ja kameraan. Voit myös saada ilmoituksia ja nähdä viestejä tai käyttää jopa pankkikorttiasi rannekkeella.

Usein kysytyt kysymykset aktiivisuusrannekkeista

Mikä aktiivisuusranneke on paras?

Meidän testimme voitti Fitbit - Charge 5, sillä se on hintansa arvoinen ja käyttäjäystävällinen. Siinä on samassa kaikki ominaisuudet, joita hyvässä aktiivisuusrannekkeessa pitää olla; toisin sanoen koko paketti.

Miksi pitäisi käyttää aktiivisuusranneketta?

Aktiivisuusrannekkeen avulla on helpompaa pitää huolta yleiskunnosta, arkiliikunnasta ja vastaavanlaisesta harjoittelusta. Saat myös sekä paremman käsityksen ja kontrollin siitä kuinka voit että inspiraatiota parantaaksesi terveyttäsi ja harjoitteluasi.

Onko minun aktiivisuusrannekkeeni vedenpitävä?

Useimmissa malleissa on jonkinlainen vedenpitävyys. Jos haluat kylpeä ja uida rannekkeen kanssa, siinä pitäisi olla vähintään 5TM-luokitus. Jos siinä on IP68-vedenpitävyys, sen pitäisi selvitä 30 minuuttia vedessä ilman syväsukellusta. Jos sen sijaan haluat voida uida rannekkeen kanssa, suosittelemme ilman muuta korkeampaa luokitusta. Selvitä aina vedenpitävyysmääritelmät, jos harrastat uintia.

Mitä eroa on aktiivisuusrannekkeilla, pulssi-/harjoituskelloilla ja älykelloilla?

Kun vertaillaan aktiivisuusrannekkeita harjoitus- tai älykelloon, erona on erityisesti hinta ja toiminnallisuus. Aktiivisuusrannekkeet ovat jonkin verran yksinkertaisempia ominaisuuksiltaan, mutta huomattavasti edullisempia. Joskus erot ovat hyvin pieniä, ja aktiivisuus- tai pulssi-/treenikellon määritelmä onkin hyvin liukuva. Yleisesti onkin niin, että toiminnot ja hinta erottavat näitä toisistaan.

Testivoittaja - Paras Aktiivisuusranneke

 • Fitbit - Charge 5
 • Fitbit - Charge 4
 • Fitbit - Inspire 2
 • Hama - Activity Tracker Fit Track 5900
 • Beurer - AS 87 Activity Sensor
Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
12 ääntä, keskiarvo: 5 / 5