Paras leivänpaahdin 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty september 2022

Eikö kymmenen vuotta vanha leivänpaahtimesi ole viimeiseen kolmeen vuoteen paahtanut enää kovin hyvin tai onko se jopa mennyt rikki? Siinä tapauksessa on aika ostaa uusi, moderni leivänpaahdin, joka tekee leipäviipaleeseen täydellisen paahtopinnan. Olemme testanneet useita suosittuja malleja, jotka sekä paahtavat kahdesta neljään viipaletta samanaikaisesti että sopivat täydellisesti kodin sisustukseen. Vuoden 2023 testivoittajamme oli Cuisinart Leivänpaahdin.

Paras leivänpaahdin testiemme perusteella 

Leivänpaahtimen pitää tehdä leipäviipaleeseen tasainen paahtopinta, sopia kodin sisustukseen, antaa hyvä vastine rahoille - ja paljon muuta. Useimmat leivänpaahtimet ovat lähes identtisiä toiminnoiltaan. Suurimmat erot paahtimien välillä näkyvät siinä, kuinka tasainen paahto on, kuinka monta viipaletta leivänpaahdin pystyy paahtamaan samanaikaisesti ja millainen design siinä on. Alla esittelemme parhaat vaihtoehdot. Vähän alempana ostajan oppaaseen olemme listanneet tärkeimmät asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota tarjolla olevissa leivänpaahtimissa.

 1. 1. Cuisinart Leivänpaahdin

  9,5/10
  Cuisinart Leivänpaahdin 4 viipaleelle, vihreä
  Bedst i test
  Viipaleita
  4
  Paahtoasetuksia
  6
  Murutarjotin
  Kyllä
  Reheat
  Kyllä
  Defrost
  Kyllä
  Teho
  1800 W
  Mitat (PxLxK)
  27 x 29 x 18 cm
  Paino
  2.8 kg
  120.69 €
  Kauppaan
 2. 2. Smeg leivänpaahdin

  9,2/10
  Smeg TSF01GREU leivänpaahdin, harmaa
  Viipaleita
  2
  Paahtoasetuksia
  6
  Murutarjotin
  Kyllä
  Reheat
  Kyllä
  Defrost
  Kyllä
  Teho
  950 W
  Mitat (PxLxK)
  31 x 19.5 x 19.8 cm
  Paino
  2.4 kg
  189.00 €
  Kauppaan
 3. 3. Magimix Vision toaster

  9,0/10
  Vision toaster 2-siivua Musta/Teräs 39,5cm & 18cm
  Viipaleita
  2
  Paahtoasetuksia
  8
  Murutarjotin
  Kyllä
  Reheat
  Kyllä
  Defrost
  Kyllä
  Teho
  1450 W
  Mitat (PxLxK)
  40 x 20 x 22.3 cm
  Paino
  3.9 kg
  237.58 €
  Kauppaan
  258.99 €
  Kauppaan
 4. 4. Severin 2234-Leivänpaahdin

  8,9/10
  Severin 2234-Leivänpaahdin 4 viipaleelle
  Viipaleita
  4
  Paahtoasetuksia
  7
  Murutarjotin
  Kyllä
  Reheat
  Kyllä
  Defrost
  Kyllä
  Teho
  1400 W
  Mitat (PxLxK)
  39 x 18.5 x 18 cm
  Paino
  1.6 kg
  49.00 €
  Kauppaan
 5. 5. Bosch TAT3A011

  8,6/10
  Bosch TAT3A011 leivänpaahdin
  Viipaleita
  2
  Paahtoasetuksia
  6
  Murutarjotin
  Kyllä
  Reheat
  Kyllä
  Defrost
  Ei
  Teho
  980 W
  Mitat (PxLxK)
  31 x 16 x 19 cm
  Paino
  1.4 kg
  53.00 €
  Kauppaan

tytto paahtaa leipaa

Osto-opas: Leivänpaahdin valinta

Sen lisäksi että leivänpaahdin tekee tasaisen paahtopinnan, kannattaa kiinnittää huomio useisiin muihin paahtimen toimintoihin. Viime aikoina on markkinoille tullut takaisin retromuotoilua edustavia leivänpaahtimia. Leivänpaahdinta ei yleensä siirrellä edestakaisin kaapista, joten on varmasti mukavampaa, että leivänpaahtimen design miellyttää silmää. Kun keräsimme listaa parhaista leivänpaahtimista, keskityimme ensisijaisesti seuraaviin seikkoihin:

 • Lämpötilan säädöt ja tasaiset paahtopinnat 

  Useimmissa leivänpaahtimissa on jopa 6 erilaista paahtotehoa, mikä riittää oikein hyvin saamaan täydellisen paahtopinnan leipätyypistä riippumatta. Joidenkin mielestä myös 4 paahtotehon säätöä voi olla riittävästi. Tärkeintä on, että leipäviipaleen pinta paahtuu tasaisesti joka puolelta. Eihän kukaan halua, että leivänpaahdin tekee epätasaista jälkeä niin, että viipaleen keskeltä löytyy täysin paahtunut osa ja reunat ovat jääneet kokonaan paahtumatta, tai päin vastoin.
 • Viipaleet 

  Vanhoissa leivänpaahtimissa sai odottaa pitkäänkin ennen kuin leipäviipaleet valmistuivat. Uudet leivänpaahtimet ovat paljon tehokkaampia, eikä leipäviipaleen paahtamiseen kulu minuuttia kauempaa. Useimmiten riittääkin leivänpaahdin, joka pystyy paahtamaan kaksi viipaletta kerralla. Kannattaa ilman muuta valita leivänpaahdin, johon mahtuu neljä viipaletta paahtumaan kerralla, jos suuremmassa perheessä kaikki haluavat paahtaa leipänsä tai itse haluaa kerralla useampia paahtoleipiä.
 • Lämmitysteline 

  Lämmitystelinettä ei tarvitse käyttää kovin usein, mutta se on kätevä lisälaite tarvittaessa. Useimmiten tuotteiden sulatus ja lämmitys tehdään uunissa tai mikrossa, mutta joskus voi olla tarvetta paahtaa jotakin, mikä ei mahdu leivänpaahtimeen. Mikrolla ei saa aikaan paahtopintaa, ja uunissa lämmittäminen voi kestää liian kauan. Tällaisissa tapauksissa leivänpaahtimen lämmitysteline voi olla houkutteleva vaihtoehto.
 • Murualusta 

  Leivänpaahdin, jossa ei ole murualustaa, voi olla jopa turvallisuusriski. Jos leivänmurusten poistaminen leivänpaahtimesta on vaikeaa, muruset voivat nopeasti muuttua kokkareiksi ja tarttua paikkoihin, joissa niitä ei saisi olla. Jos kokkareista tulee isoja, ne voivat joutua lähelle sähköelementtiä ja syttyä tuleen. Yleensä kuitenkin leivänmuruset hiiltyvät ennen kuin mitään vakavampaa ehtii tapahtua. Turhia riskejä ei koskaan kannata ottaa, joten on tärkeää muistaa tyhjentää murualusta säännöllisesti.
 • Sulatus 

  Pakastimessa leipä tuntuu säilyvän ikuisesti, mutta kun sitä haluaa syödä, tulee leivänpaahdin tarpeeseen. Jos jäisen leivän laittaa suoraan paahtimeen, leivän pinnasta tulee hyvin lämmin, mutta leipä saattaa jäädä sisältä jäiseksi. Siksi onkin hyvä tarkistaa, että leivänpaahtimessa on sulatustoiminto. Sulatustoiminto lämmittää matalammalla lämpötasolla siten, että leipä lämpenee hitaasti. Sen jälkeen leivän voi paahtaa normaalisti. Jos sulatustoiminto on liian nopea, paahtaminen tapahtuu alhaisella lämpötilalla. Lopputulokseksi saadaan epätasainen paahtopinta, jolloin leipäviipaleessa on sekä kylmiä että lämpimiä alueita.
 • Design 

  Tietoisuus laitteiden kestävyydestä on lisääntynyt viime aikoina, minkä seurauksena tuotteet kestävät entistä pidempään. Jos tuote kestää pitkään, siltä halutaan myös sellainen ulkonäkö, joka miellyttää silmää pidemmän aikaa. Kaksi suosituinta tyyliä ovat klassinen design ja retrotyyli. Kysymys on tietysti makuasioista, mutta jos leivänpaahdin on koko ajan esillä, on mukavaa, jos se on samanaikaisesti esteettinen ja toiminnallinen.

Usein kysytyt kysymykset leivänpaahtimesta

Mikä on paras leivänpaahdin?

Monien nautittujen leipäviipaleiden jälkeen kylläinen testipaneeli on päätynyt valitsemaan vuoden 2023 parhaaksi leivänpaahtimeksi Cuisinart Leivänpaahdin. Leivän tasainen paahto ja välttämättömät toiminnot edullisella hinnalla tekevät leivänpaahtimesta voittajan.

Tarvitseeko leivänpaahdinta huoltaa?

Kyllä. Leivänpaahtimen murualusta pitää puhdistaa säännöllisesti paloturvallisuusriskien välttämiseksi. Leivänpaahdinta ei saa koskaan puhdistaa vedellä, sillä vesi voi rikkoa leivänpaahtimen ja aiheuttaa vaarallisia oikosulkuja.

Miten leivänpaahdin toimii?

Leivänpaahtimen molemmilla puolilla olevat lämmityssilmukat kuumenevat nopeasti korkeaan lämpötilaan. Ne säteilevät lämpöä leipäviipaleisiin, jolloin viipaleet saavat paahtopinnan.

Onko älyleivänpaahtimia olemassa?

Tällä hetkellä ei valitettavasti ole saatavilla älyleivänpaahtimia. Koska leivänpaahdin tarvitsee joitakin ennakkotoimia, kuten leipäviipaleiden asettamisen laitteeseen, älyleivänpaahdin ei toisi leivän paahtamiseen lisäarvoa.

Testivoittaja - Paras Leivänpaahdin

 • Cuisinart Leivänpaahdin
 • Smeg leivänpaahdin
 • Magimix Vision toaster
 • Severin 2234-Leivänpaahdin
 • Bosch TAT3A011
Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
17 ääntä, keskiarvo: 4.4 / 5