Paras hammastahna 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty september 2022

Yksi terveiden ja hyvinvoivien hampaiden kulmakivistä on käyttää hyvää hammastahnaa harjauksessa. Hammastahna saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta asialta, mutta todellisuudessa hammastahnojenkin välillä voi olla suuria eroja. Olemme testanneet useita erilaisia hammastahnoja löytääksemme muista eroavan hammastahnan, ja testitulokset osoittavat, että Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreen on vuoden 2023 paras hammastahna.

Paras hammastahna testiemme perusteella

 Hammastahnoja on ollut olemassa pitkään. Nykyään kaupan hyllyiltä löytyy yhä enemmän erilaisia hammastahnoja, joista jotkut ovat itse asiassa paljon parempia kuin toiset. Olipa tarkoituksesi ehkäistä reikiintymistä tai saada valkoisemmat hampaat, vaihtoehtoja on monia. Alla olevassa osto-oppaassa olemme esitelleet hammastahnan valinnassa huomioon otettavat keskeiset seikat, jotka yhdessä seuraavien seikkojen kanssa muodostavat testimme perustan:

 • Sisältö - Hammastahna, joka ei sisällä fluoria, suojaa vähemmän, ja siksi fluori on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista.
 • Valkoisemmat hampaat - Jos hammastahnalla on valkaiseva vaikutus, kuinka hyvä se on ja perustuuko se jauheeseen vai liuotusmenetelmään?
 • Maku & koostumus - Millainen maku on ja millainen on hammastahnan koostumus?

 1. 1. Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreen

  9,4/10
  Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreen
  Bedst i test
  Sisältää fluoria
  Kyllä
  Koko
  75 ml
  € / ml
  0,25 €
  Valkaiseva
  Kyllä
  18.50 €
  Kauppaan
 2. 2. Valkaiseva kookosöljy hammastahna 75 ml

  9,3/10
  Valkaiseva kookosöljy hammastahna 75 ml
  Sisältää fluoria
  Kyllä
  Koko
  75 ml
  € / ml
  0,07 €
  Valkaiseva
  Kyllä
  5.40 €
  Kauppaan
 3. 3. Yotuel Valkaiseva hammastahna Classi

  9,1/10
  Yotuel Valkaiseva hammastahna Classi
  Sisältää fluoria
  Kyllä
  Koko
  50 ml
  € / ml
  0,19 €
  Valkaiseva
  Kyllä
  9.55 €
  Kauppaan
 4. 4. Aktiivihiili hammastahna 100 ml

  8,7/10
  Aktiivihiili hammastahna 100 ml
  Sisältää fluoria
  Kyllä
  Koko
  100 ml
  € / ml
  0,05 €
  Valkaiseva
  Kyllä
  4.95 €
  Kauppaan
 5. 5. Vaahtoamaton hammastahna

  8,6/10
  Vaahtoamaton hammastahna 75 ml
  Sisältää fluoria
  Kyllä
  Koko
  75 ml
  € / ml
  0,07 €
  Valkaiseva
  Ei
  5.50 €
  Kauppaan

 

Nainen harjaa hampaat

Osto-opas: Hammastahnan valinta

Kun valitaan hyvää hammastahnaa, on hyvä ottaa huomioon erilaisia näkökulmia. Listoiltamme löydät useita vaihtoehtoja, joista valita. Toisille hammastahnan valintaan vaikuttaa muun muassa se, että rahalle saa vastinetta, kun taas toiset valitset hammastahnan, josta on todella hyötyä hampaille. Ylivoimaisesti tärkein seikka on, että hammastahna sisältää fluoria. Kaikki muu on toissijaista.

 • Fluori 

  Fluori vahvistaa tieteellisesti todistetusti hampaita ja ehkäisee hampaiden reikiintymistä. Useita fluorittomia hammastahnoja on tällä hetkellä markkinoilla, ja ne auttavat pitämään hampaat puhtaina ruoantähteistä. Suoja sokeria vastaan heikkenee tällöin merkittävästi, mikä johtaa lopulta reikien muodostumiseen. Jotkut väittävät, että fluori voi olla haitallista ja haitaksi ympäristölle, mutta hammastahnassa olevat pienet määrät ovat osoittautuneet hyödyllisiksi. Suomen hammaslääkäriliitto on täysin samaa mieltä siitä, että hammastahnan tulisi sisältää fluoria.
 • Valkaiseva hammastahna 

  Valkaisevan hammastahnan tehtävä on tehdä hampaat valkoisemmiksi tavalla tai toisella. Tunnetuin tapa valkaista hampaita on valita hammastahna, joka sisältää pieniä tai suuria rakeita, jotka hiovat hampaan pintaa. Rakeita sisältävät hammastahnat hankaavat hampaiden pintaa, ja usein se tekee hampaista valkoisemmat. Rakeita sisältävien hammastahnojen huonona puolena on, että ne voivat hangata liikaa. Hampaiden kiille voi vaurioitua pitkällä aikavälillä, jos käytät jatkuvasti valkaisevaa, rakeita sisältävää hammastahnaa. Voit myös valita tummentumia ja värjäytymiä poistavan hammastahnan, joka poistaa niitä liuottamalla. Tämä menetelmä on yleensä paljon hellävaraisempi hampaille.
 • Vihlominen 

  Joillakin ihmisillä on ongelmia vihlonnan kanssa, mikä voi johtua useista eri tekijöistä. Joskus kyse voi olla siitä, että kiille on kulunut pois tietyistä paikoista tai että ikenet ovat vetäytyneet. Olipa syy mikä tahansa, hampaiden hyvällä hoidolla pääsee pitkälle. Jotkut hammastahnat on kehitetty erityisesti suojaamaan eroosiota ja sille altistumista tai estämään kipua. Hammastahna, jonka on tarkoitus auttaa vihlontaan, ei aina auta, koska eri hammastahnat toimivat eri tavoin. Yksi hammastahna vihlontaan voi toimia yhdelle henkilölle, kun taas toisen on kokeiltava toisenlaista. Kolmas ei ehkä edes löydä sellaista, joka toimii.
 • Pakkaus 

  Hammastahna on tuote, jota tarvitaan aina. Jos testaat uutta hammastahnaa, voi olla kannattavaa ostaa pienempiä pakkauksia. Muussa tapauksessa on aina parempi yrittää hankkia isoja pakkauksia, jotka ovat yleensä määrältään edullisempia. Hammastahnan säilyvyysaika on myös hyvin pitkä, yli kaksi vuotta. Jos harjaat hampaasi kahdesti päivässä, kuten sinun pitäisi, edes suurin saatavilla oleva tuubi ei vanhene ennen kuin se loppuu. Toisaalta saat enemmän vastinetta rahoillesi, kun ostat ison tuubin.

Usein kysytyt kysymykset hammastahnasta

Mikä hammastahna on paras?

Testimme parhaiten toimiva hammastahna on Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreen. Se on hammastahna, joka ei ainoastaan sisällä fluoria, kuten hammastahnan kuuluu, vaan se myös maistuu todella hyvältä.

Kuinka paljon hammastahnaa minun pitäisi käyttää?

Sanotaan, että 2 cm hammastahnaa hammasharjalla on juuri sopiva määrä. Ei ole haitallista ottaa enemmän, mutta se ei tuo parempaa vaikutusta.

Onko hammastahnan sisältämä fluori vaarallista?

Jos fluorihammastahnaa käytetään tarkoituksenmukaisesti eli hampaiden harjaamiseen, se ei ole vaarallista. Hammastahnaa ei kuitenkaan pidä syödä tai niellä tarpeettomasti.

Pitäisikö hammastahnan sisältää fluoria?

Kyllä. Suomen hammaslääkäriliitto suosittelee, että hammastahnan tulisi sisältää fluoria.

Onko olemassa hammastahnaa vegaaneille?

On olemassa vegaanisia hammastahnoja, mutta ne eivät ole aivan yhtä yleisiä. Joskus hammastahnat voivat sisältää hyvin pieniä määriä kananmuniin ja maitoon liittyviä ainesosia, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole täysin vegaanisia.

Kuinka kauan hammastahna säilyy?

Hammastahnan säilyvyysaika on hyvin pitkä. Hammastahna kestää noin kahdesta kolmeen vuoteen, mikä riittää hyvin, kun tuubia tyhjennetään ja käytetään oikein.

Miksi jotkut hammastahnat sisältävät sinkkiä?

Pahanhajuinen hengitys liittyy monissa tapauksissa suussa olevaan rikkiin. Sinkillä on kyky hajottaa rikin tuotantoa ja siten estää pahanhajuinen hengitys.

Ovatko fluorittomat hammastahnat yhtä tehokkaita kuin fluoria sisältävät hammastahnat?

Valitettavasti ei, jos haluat ehkäistä reikien kehityksen tai suojata hampaita harjauksen jälkeen.

Testivoittaja - Paras Hammastahna

 • Yotuel all-in-one hammastahna Wintergreen
 • Valkaiseva kookosöljy hammastahna 75 ml
 • Yotuel Valkaiseva hammastahna Classi
 • Aktiivihiili hammastahna 100 ml
 • Vaahtoamaton hammastahna
Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
12 ääntä, keskiarvo: 5 / 5