Paras aurinkovoide 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty joulukuu 2021

Auringolta suojautuminen on tärkeää useista syistä. Pääasiassa se suojaa ihotaudeilta ja rypyiltä. Jos siis haluat saada kauniin rusketuksen, on tärkeää käyttää aurinkovoidetta. Hyvän aurinkovoiteen tulisi suojata molemmilta auringonsäteiltä; UVA- ja UVB-säteiltä. On myös tärkeää käyttää oikeaa suojakerrointa ja varmistaa, että suojaat koko kehosi huolellisesti. Aurinkovoidetta on monessa eri muodossa: puikkoja, voiteita, vaahtoja tai suihkeita. Voit lukea alta lisää siitä, mikä aurinkovoide on paras.

Paras aurinkovoide testiemme perusteella  

Oikean aurinkosuojakertoimen eli SPF:n, ja reilun rasvaamisen avulla mikä tahansa tuote suojaa sinua auringolta. Aurinkovoiteen tekee toista paremmaksi se, kuinka helposti levittyvä se on, kuinka nopeasti se kuivuu iholla ja kuinka hellävarainen se on.

Aurinkovoiteen on oltava helposti levitettävissä. Voide ei saa olla rasvainen eikä tahmea, vaan sen on oltava sileää ja sen tulee imeytyä helposti. Sen tulee myös kuivua nopeasti levittämisen jälkeen. Aurinkovoidetta on hyvä käyttää runsaasti ja jos se ei imeydy helposti, se loppuu nopeasti. Tämä tulee lyhyessä ajassa hyvin kalliiksi. Aurinkovoiteet, jotka hoitavat ihoa tai ovat ainakin jollain tavalla hellävaraisia iholle, saavat luokittelussa plussaa. Vähemmän hyvät tuotteet jättävät jälkeensä näppylöitä tai kuivattavat ihoa. Eli jos sinulla on herkkä iho, kannattaa panostaa erityisen hoitavaan aurinkosuojavoiteeseen. Muista, että mikään aurinkosuoja ei suojaa 100 %, joten ota kohtuudella aurinkoa, vaikka olisit kuinka hyvin suojattu!

 1. 1. La Roche-Posay Anthelios

  9,5/10
  La Roche-Posay Anthelios
  Bedst i test
  Koko
  50 ml
  SPF
  50
  € / ml
  0,42 €
  20.90 €
  Kauppaan
 2. 2. ACO Sun Spray

  9,3/10
  ACO Sun Spray
  Koko
  175 ml
  SPF
  30
  € / ml
  0,12 €
  21.00 €
  Kauppaan
 3. 3. Filorga Sun UV Bronze Body

  9,2/10
  Filorga Sun UV Bronze Body
  Koko
  150 ml
  SPF
  30
  € / ml
  0,25 €
  37.90 €
  Kauppaan
 4. 4. Eucerin Photoaging Control CC-Cream

  9,1/10
  Eucerin Photoaging Control CC-Cream
  Koko
  50 ml
  SPF
  30
  € / ml
  0,28 €
  13.90 €
  Kauppaan
 5. 5. EVY Technology Daily Defence

  9,0/10
  EVY Technology Daily Defence
  Koko
  75 ml
  SPF
  30
  € / ml
  0,40 €
  30.00 €
  Kauppaan

Aurinkovoide opas

Osto-opas: Aurinkovoiteen valinta

Aurinkovoiteen käyttö on tänä päivänä useimmille ihmisille itsestäänselvyys. Auringon säteet eivät vain rusketa mukavasti, vaan ne voivat myös vahingoittaa ihoa ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vakavia sairauksia, kuten ihosyöpää. Siksi on erittäin tärkeää suojautua kunnolla auringolta. Tämä koskee erityisesti niitä, jotka haluavat ottaa aurinkoa ja saada kauniisti ruskettuneen ihon. Sinun on hyvä hiljalleen totutella ihoasi ja vähitellen vähennettävä aurinkovoiteen määrää. Tämä on erittäin tärkeää, jos haluat ottaa aurinkoa koko kesän ajan ja nauttia auringosta mahdollisimman paljon.

Aurinkovoiteiden suojaus koostuu joko kemiallisesta tai fysikaalisesta suojasta tai molemmista. Fyysinen suoja voi koostua titaanidioksidista tai sinkkioksidista, joka yksinkertaisesti fyysisesti estää ja heijastaa valoa pois iholta. Kemiallinen suojaus koostuu molekyyleistä, jotka sieppaavat UV-valoa. Monissa aurinkosuojavoiteissa yhdistyvät sekä fysikaalinen että kemiallinen suoja, mutta jos sinulla on herkkä iho, suosittelemme, että valitset aurinkosuojan, jossa on vain fysikaalinen suoja.

 • Koostumus

  Minkä aurinkovoiteen valitset, on pitkälti makuasia. Oikein käytettynä, ne suojaavat sinua auringolta. Suihkeet ovat käteviä ja nopeita, joten ne ovat lasten kanssa helppoja ja täydentävät suojaa uimisen välillä. Suihkeet saattavat kuitenkin jättää iholle liian ohuen kerroksen ja niitä voi olla vaikeampi levittää tasaisesti. Muista suihkuttaa iho huolellisesti kaikille auringolle alttiille alueille. Puikkoa ja moussea suositellaan kasvoille, koska niitä on helpompi käyttää suun ja silmien ympärillä. Mousse ja voiteet ovat helposti levittyviä ja niillä saadaan tasainen kerros koko vartalolle, mikä antaa sekä hyvän suojan että tasaisemman rusketuksen.
 • Ihotyyppi

  Ihotyypilläsi ei ole suurta merkitystä aurinkovoiteen valinnassa. Sekä vaalea että pigmentoituneempi iho tarvitsevat suojaa. Vaikka et palaisikaan helposti tai olisit jo ruskettunut, sinun on suojauduttava auringolta. Muista välttää allergeeneja, jos sinulla on herkkä iho. Jos sinulla on kuiva iho, voit ostaa kosteuttavaa aurinkovoidetta, ja muista käyttää kosteusvoidetta myös auringonoton jälkeen.
 • Vedenpitävä

  Vedenpitävä ja vedenkestävä ovat aurinkovoiteista yleisesti käytettyjä termejä. Vedenkestävä tarkoittaa, että voide kestää jonkin verran kosteutta, kuten hikeä tai sadetta. Vedenpitävä tarkoittaa, että aurinkosuojavoide pysyy osittain paikoillaan myös uinnin ja suihkun jälkeen. Aurinkovoiteesta riippumatta sinun on kuitenkin laitettava sitä uudelleen uinnin jälkeen, erityisesti herkille ja alttiille alueilla, kuten kasvoille ja kaulalle. Vesi, pyyhkeet, aurinkotuolit, vaatteet ja kaikki muu, minkä kanssa olet kosketuksissa, heikentävät vähitellen ihosi suojaa, joten levitä voidetta säännöllisesti. Ennen uimista odota vähintään 20 minuuttia aurinkovoiteen levittämisen jälkeen parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
 • Ympäristö

  Monien aurinkovoiteiden on todettu olevan haitallisia ympäristölle. Ne sisältävät aineita, jotka ovat haitallisia sekä ihmisille että ympäristölle. Nämä aineet ovat heikosti hajoavia ja jäävät luontoon, mikä vaikuttaa koralliriuttoihin ja veden ekosysteemiin. Vältä siis mikromuoveja ja nanohiukkasia ja varmista tuotteen sertifikaatista, että se on ympäristöystävällinen. Ecocertin, Cosmébion, Svanenin ja NaTruen kaltaiset sertifikaatit ovat yleisiä aurinkosuojatuotteissa. Osta myös vedenpitävä aurinkovoide, sillä se pysyy iholla ja yleensä imeytyy ihoon tai viimeistään peseytyy pois suihkussa.

UV-valo ja suojakerroin

Auringon säteet jaetaan kolmeen luokkaan: UVA, UVB ja UVC. UVA- ja UVB-säteet ovat niitä, jotka saavuttavat maapallon ja joilta meidän on suojeltava itseämme. Otsonikerros estää UVC:tä ennen kuin osuvat maanpinnalle. UVA-valo on näkymätöntä ja huomaamatonta. Et siis tunne säteitä ihoa vasten ja ne tunkeutuvat ihon uloimpiin kerroksiin. UVA tuottaa vapaita radikaaleja ja muuttaa pigmenttejä ja pitkällä aikavälillä ihosoluja. Liiallinen altistuminen UVA-säteilylle voi johtaa ihosyöpään, auringon sietokyvyttömyyteen ja pigmenttimuutoksiin. UVB on valoa, joka muuttaa ihon ruskeaksi. UVB voi myös aiheuttaa palovammoja, DNA-vaurioita ja ihosyöpää.

SPF tarkoittaa auringonsuojakerrointa. Luku osoittaa, kuinka suuri osa auringonvalosta kulkee suojan läpi. SPF 50 tarkoittaa, että 1/50 auringon todellisesta UV-säteilystä pääsee iholle ja SPF 15 tarkoittaa, että 1/15 pääsee iholle. Jos aurinkovoidetta käytetään oikein, tämä tarkoittaa sitä, että henkilö, joka voi palaa auringossa 10 minuutissa ilman aurinkovoidetta, voi oleskella auringossa 150 minuutta suojakertoimella 15. Aurinkovoiteen valintaan vaikuttaa, millainen ihosi on, kuinka herkkä se on auringolle, mitä suojakerrointa käytät ja kuinka kauan vietät aikaa ulkona. Myös sillä, kuinka paljon voidetta käytät ja mitä teet, on merkitystä. Sinun tulee levittää aurinkovoidetta kahden tunnin välein, jos haluat hyvän suojan, ja käyttää mieluummin korkean kuin matalan suojakertoimen sisältävää aurinkovoidetta.

Usein kysytyt kysymykset aurinkovoiteista

Miksi aurinko ruskettaa?

Pigmenttimuutos johtuu siitä, että elimistö tuottaa melaniinia, joka on ruskeaa pigmenttiä ja suojaa auringonsäteiltä. Se on elimistön sisäänrakennettu puolustus UV-säteitä vastaan.

Minkä suojakertoimen tarvitsen?

Se riippuu siitä, kuinka herkkä olet, kuinka voimakas aurinko on ja kuinka kauan oleskelet auringossa. Tarkista UV-indeksi sinä päivänä, jolloin aiot olla auringossa, jotta saat käsityksen siitä, kuinka voimakas aurinko on ja suojaudu sen mukaisesti. On parempi käyttää liian korkeaa suojakerrointa kuin ahnehtia aurinkoa liikaa ja palaa vahingossa!

Mikä on paras aurinkovoide?

Olemme nimenneet La Roche-Posay Anthelios testimme parhaaksi aurinkosuojatuotteeksi. Sileä ja helposti levitettävä aurinkosuojavoide kuivuu iholla nopeasti ja sen ainutlaatuinen koostumus antaa täydellisen suojan. Lisäksi se on hintansa väärti.

Suojaako aurinkovoide palamista vastaan?

Aurinkovoide auttaa ja suojaa ennen palamista, harvoin sen jälkeen. Jotkut voiteet saattavat sisältää aloe veraa ja muita ainesosia, joilla on viilentävä vaikutus, mutta jos olet palanut, on hyvä rasvata itsensä auringon jälkeen käytettävillä tuotteilla.

Testivoittaja - Paras Aurinkovoide

 • La Roche-Posay Anthelios
 • ACO Sun Spray
 • Filorga Sun UV Bronze Body
 • Eucerin Photoaging Control CC-Cream
 • EVY Technology Daily Defence
Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
11 ääntä, keskiarvo: 5 / 5