Paras sähköpotkulauta 2023: Testi ja vertailu

Viimeksi päivitetty tammikuu 2022

Sähköpotkulauta eli skuutti on valloittanut maailman nopeasti. Sähköpotkulaudalla viilettäminen ei ole vain hauskaa, vaan se on myös erittäin käytännöllinen ja helpottaa jokapäiväistä elämää huomattavasti. Markkinoille on alkanut ilmestyä monia erilaisia malleja erilaisilla ominaisuuksilla ja toiminnoilla. Olemme testanneet useita malleja ja esittelemme 5 parasta sähköskootteria. Testimme voittajaksi selviytyi Xiaomi Mi 1S Elscooter. Kyseessä on vakaa sähköpotkulauta, joka on hintaansa nähden erittäin luotettava ja tehokas.

Paras sähköpotkulauta testiemme perusteella 

Meillä oli ilo testata useita sähköpotkulautoja, joiden joukosta löysimme pitkän harkinnan jälkeen parhaan. Kun testiryhmämme testasi sähköpotkulautoja jokapäiväisessä käytössä ja testilaboratoriossa, löysimme toisistaan eroavia ja eri tavalla toimivia sähköpotkulautoja. Näiden testien lisäksi otimme huomioon valmistajien ilmoittamat ominaisuudet, mutta myös seuraavat asiat, joita voi olla vaikea selvittää ennen varsinaista ostoa:

 • Huolto - Sähköpotkulaudan tulee olla helposti huollettavissa. Renkaan tai lampun vaihtaminen ei saa viedä montaa tuntia, vaan sen pitää olla nopeaa ja vaivatonta.
 • Jarrut - Tehokkaat ja vahvat jarrut voivat olla ratkaisevassa asemassa onnettomuuden estämisessä. Ovatko jarrut tehokkaat ja kuluvatko ne eri malleissa yhtä nopeasti?
 • Akun kesto - Luvattu akun kesto tai toimintasäde saattaa vaikuttaa aluksi vaikuttavalta. Kuinka hyvä se on pitkän käytön jälkeen?
 • Teho - Ovatko sähköpotkulaudat niin tehokkaita kuin valmistaja lupaa?
 • Hinta-laatusuhde - Ovatko ominaisuudet ja toiminnot todella hintansa arvoiset?

 1. 1. E-Way E500

  9,6/10
  E-Way E500
  Bedst i test
  Huippunopeus
  25 km/h
  Toimintamatka
  45 km
  Teho
  900 W
  Sovellus
  Kyllä
  Renkaat
  Puhkeamattomat renkaat
  Paino
  14,2 kg
  Käyttäjän maksimipaino
  125 kg
  Takajarrut
  Levyjarrut
  589.00 €
  Kauppaan
 2. 2. E-Way E250

  9,5/10
  E-Way E250
  Huippunopeus
  22 km/h
  Toimintamatka
  15 km
  Teho
  250 W
  Sovellus
  Ei
  Renkaat
  Puhkeamattomat renkaat
  Paino
  9,9 kg
  Käyttäjän maksimipaino
  80 kg
  Takajarrut
  Mekaaninen
  369.00 €
  Kauppaan
 3. 3. E-wheels E2S V2 PRO 2022

  9,4/10
  E-wheels E2S V2 PRO 2022
  Huippunopeus
  30 km/h
  Toimintamatka
  45 km
  Teho
  1000 W
  Sovellus
  Kyllä
  Renkaat
  Puhkeamattomat renkaat
  Paino
  14 kg
  Käyttäjän maksimipaino
  125 kg
  Takajarrut
  Levyjarrut
  599.00 €
  Kauppaan
 4. 4. Xiaomi Mi Pro 2

  9,3/10
  Xiaomi Mi Pro 2
  Huippunopeus
  25 km/h
  Toimintamatka
  45 km
  Teho
  600 W
  Sovellus
  Kyllä
  Renkaat
  Ilmarenkaat
  Paino
  14,2 kg
  Käyttäjän maksimipaino
  100 kg
  Takajarrut
  Levyjarrut
  581.00 €
  Kauppaan
 5. 5. Ninebot by Segway KickScooter E22D

  9,0/10
  Ninebot by Segway KickScooter E22D
  Huippunopeus
  20 km/h
  Toimintamatka
  22 km
  Teho
  300 W
  Sovellus
  Ei
  Renkaat
  Kovat, huoltovapaat
  Paino
  13,5 kg
  Käyttäjän maksimipaino
  100 kg
  Takajarrut
  Mekaaninen
  468.00 €
  Kauppaan

mies ja nainen sahkopotkulauta

Osto-opas: Sähköpotkulaudan valinta

Sähköpotkulautaa ostettaessa on paljon harkittavaa. Sähköpotkulautojen hinnat vaihtelevat suuresti muutamasta tuhannesta lähes kymmeneen tuhanteen euroon. On järkevää valita hyvä sähköpotkulauta sen sijaan, että tyytyisit huonolaatuiseen malliin, jonka pian joudut vaihtamaan toiseen, kun se ei vastannutkaan vaatimuksiasi. Olemme listanneet tärkeimmät ominaisuudet ja asiat, jotka on hyvä huomioida, kun valitset parasta sähköpotkulautaa.

 • Tehokkuus 

  Suuri teho ei sähköpotkulaudan kohdalla tarkoita vain nopeutta, vaikka niin voisi helposti kuvitella. Kun sähköpotkulaudassasi on enemmän tehoa, nopeuden ylläpitäminen esimerkiksi ylämäessä tai voimakkaassa vastatuulessa on helpompaa. Suuritehoisessa sähköpotkulaudassa on aina suurempi akku, mikä tarkoittaa pidempiä matkoja ennen latausta. Jos vakituisilla reiteilläsi on runsaasti mäkiä, on sähköpotkulaudan tehokkuudesta silloin hyötyä.
 • Nopeus 

  Sähköpotkulautojen yleisimmät huippunopeudet ovat 20 ja 25 km / h. Koska sähköpotkulaudoilla ajetaan useimmiten melko lyhyitä matkoja, ei 5 km tunnissa nopeammin kulkeva skuutti yleensä tuo merkittävää ajansäästöä. Monet eivät myöskään tule ajatelleeksi sitä, että suuremmilla nopeuksilla ilmanvastus lisää virrankulutusta merkittävästi. Jos sinulla ei ole erityistä tarvetta erittäin suurelle nopeudelle, suosittelemme sen sijaan vahvaa moottoria ja suurta akkua.
 • Kantama ja akun kapasiteetti 

  Sähköpotkulaudan kantama ja akun kesto liittyvät aina toisiinsa. Jos sähköpotkulaudassa on suuri akku, sillä voi ajaa pidempiä matkoja. Suosittelemme, että ostat sähköpotkulaudan, jonka kantama on suurempi kuin mitä uskot tarvitsevasi. Akun maksimikapasiteetti nimittäin heikkenee vuosi vuodelta. Kenelläpä ei olisi ollut puhelinta, joka aluksi toimi mainiosti, mutta jota myöhemmin sai ladata 2-3 kertaa päivässä? Tässä on kyse ihan samasta asiasta. Jos olet valinnut sähköpotkulaudan, jonka kantama on pidempi kuin tarvitset, voit käyttää sitä tulevaisuudessa, vaikka akku olisi hieman huonontunut.
 • Sovellukset ja lisätoiminnot 

  Toisin kuin halvemmissa malleissa, kalliimmissa sähköpotkulaudoissa on usein mukana sovellus. Sovelluksista on paljon huvia ja hyötyä. Turvallisuutta parantaa esimerkiksi bluetooth-lukko. Voit myös tallentaa tietoja akun kestosta, nopeuksista, kuljetuista matkoista ja muista kiinnostavista asioista. Suosittelemme tehokasta sähköpotkulautaa ja siihen kuuluvaa sovellusta.
 • Huolto ja korjaukset 

  Parhaatkin sähköpotkulaudat tarvitsevat huoltoa ja ajoittain myös korjaustöitä. Osa valmistajista toimittaa sähköpotkulaudan mukana varapyörän ja työkalut, joiden avulla renkaanvaihto sujuu mahdollisimman helposti. Muutaman renkaanvaihdon koettuamme tiedämme, että elämä helpottuu huomattavasti, kun oikeat työvälineet saa heti sähköpotkulaudan ostohetkellä. Jos esimerkiksi renkaan vaihtamista helpottavia lisävarusteita ei ole, voi oikeiden työvälineiden etsintään kulua tarpeettoman paljon aikaa. Huonolla tuurilla joudut ostamaan työkalut itse tai viemään sähköpotkulautasi kalliille korjaamolle. 
 • Jarrut ja ABS 

  Kaikissa sähköpotkulaudoissa on tietenkin jarrut. Jarrujen laatu kuitenkin vaihtelee suuresti eri hintaluokissa. Halvemmissa malleissa on joskus löysemmät jarrut, jotka eivät saa sähköpotkulautaa pysähtymään voimakkaasta jarrutuksesta huolimatta. Liian herkästi reagoivat jarrut puolestaan voivat saada sinut menettämään sähköpotkulautasi hallinnan. Siksi monissa kalliimmissa malleissa on ABS-järjestelmä, joka estää renkaiden lukkiutumisen. Sen ansiosta voit tarvittaessa jarruttaa rajustikin ja ohjata samalla sähköpotkulautaa ongelmitta. 

Testivoittaja - Paras Sähköpotkulauta

 • E-Way E500
 • E-Way E250
 • E-wheels E2S V2 PRO 2022
 • Xiaomi Mi Pro 2
 • Ninebot by Segway KickScooter E22D
Arvioi tämä artikkeli
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
Arvosana
16 ääntä, keskiarvo: 4.6 / 5